Projectbegeleiding

Samen de dingen doen in een project: daarover gaat projectbegeleiding. We coachen projectleiders en stuurgroepen, we faciliteren brainstorms, planningsvergaderingen, een intensieve clinic... We staan naast jou, samen in het project.

Projectcoaching

Soms kan je als projectmanager wel wat steun gebruiken. Daarvoor dient onze projectcoaching. We zitten bijvoorbeeld (twee)wekelijks met jou samen om te bespreken hoe jij je rol sterker kan invullen.

Vergaderingen en workshops

Bepaalde vergaderingen wil je liever door een externe consultant laten begeleiden. Zo kan jij als projectmanager volledig met de inhoud bezig te blijven, terwijl iemand anders het proces stuurt. Denk maar aan

Project boost

Voor strategische projecten die onder sterke druk staan en een 'boost' nodig hebben, hebben we een apart programma ontwikkeld. We nemen het team off-site voor een intensieve clinic.

Stuurgroep begeleiden

Het is wat zoeken hoe je als stuurgroep de projecten opvolgt tijdens je vergaderingen. Vaak is het maar 'al doende' dat je merkt wat het allemaal inhoudt, en hoe je het eigenlijk wilt organiseren (welke informatie je over de projecten wenst, hoe frequent je ze wilt bespreken...). Wij ondersteunen stuurgroepen in die zoektocht.

Community of practice

We zetten een community of practice op met de projectmanagers. Zo wordt ervaring uitgewisseld en kennis verdiept. Vaak gebeurt dat in opdracht van de PMO.

Andere vragen

Staat jouw vraag hier nog niet tussen? Geen nood, het zijn maar enkele voorbeelden. Laat ons weten waar jij naar op zoek bent.

management team

Er verandert veel binnen de beroepsvereniging: invoeren van nieuwe software, aanpassen van het loonbeleid, reorganisatie,... En ook de leden kampen met grote druk van buitenaf.

Het management team laat zich door ons begeleiden om deze veranderingen in goede banen te leiden. Dit is hun reactie aan het eind: "In naam van alle managementleden, dank ik je oprecht voor je aanpak en coaching van ons team." - Paul Schoofs, algemeen directeur

Brandweer

“Wat is nodig om onze hervorming te laten slagen, op welke zaken moeten we letten? Wat leeft er bij onze medewerkers, en waar willen ze zelf hun schouders onder zetten?”. Op basis van deze vragen tekenden we de voorbije twee jaar een teambuilding uit voor één van de grotere brandweerzones van Vlaanderen. Het is één van de stappen in een bredere transitie.

Toerisme Vlaanderen

Het Forum Vakantieparticipatie is jaarlijks een hoogtepunt voor meer dan 400 deelnemers uit de hele vakantieketen. We begeleiden dit forum, zowel voor als achter de schermen. Elk jaar ziet er anders uit: World café, Open Space Technology, Speel het spel eerlijk, het aanbod komt naar je toe, een radiostudio… Wat steeds hetzelfde blijft is echter de participatie en de co-creatie met het publiek.

Baloise

Changesetter is een krachtige business game, die we bij veel change opleidingen inzetten. Zo ook bij verzekeraar Baloise, waar managers via de serious game ontdekken hoe ze hun team en belangrijke stakeholders aan boord krijgen (en houden) tijdens grote en kleine veranderingen.

Familiehulp

Teamleiders, HR ondersteuners en diverse leidinggevenden volgden op verschillende tijdstippen een workshop rond verandering. Voor sommigen ligt de focus vooral op veerkracht en hoe je sterk staat in tijden van grote verandering. Anderen krijgen een meer doorgedreven leertraject waar het leidinggeven aan verandering centraal staat.

Universitair ziekenhuis Leuven

Gedurende korte en gerichte sessies overlopen we de meest acute knelpunten in het project. We onderzoeken en bespreken mogelijke oplossingen en bedenken een actieplan. Die coaching leidde onder meer tot het verbreden en versterken van de stuurgroep, die nu een veel actievere rol opneemt in het project.

Architectengroep

In co-creatie met alle architecten-projectmanagers van de organisatie bepaalden we de meest kritische vragen rond de projectwerking. In een aantal cycli zochten we samen met hen naar haalbare en relevante oplossingen, die meteen geïmplementeerd werden. Thema’s die werden aangepakt zijn o.a. de escalatieprocedure, scope management, overdracht bij plotse afwezigheden en lessons learned. Nu nemen ze hun leerproces zelf in handen.

Overheidsbedrijf

Dit overheidsbedrijf realiseert jaarlijks investeringen van meerdere miljoenen. Projecten lopen over 5 à 10 jaar, en houden grote risico’s in. We ondersteunen gedurende 1 jaar de PMO bij het professionaliseren van de projectwerking en helpen processen opzetten waarmee projecten beter kunnen opgevolgd worden. We coachen projectmanagers en change managers rond de meest kritische aspecten van hun project.

Umicore

Al sinds de oprichting van Propellor begeleiden we projectmanagers van Umicore wereldwijd in het managen van hun projecten. Ze krijgen opleidingen op maat, aangepast aan de Umicore projectaanpak. We geven er opleidingen in het Nederlands, Engels en Duits.

ABInbev

In heel Europa verzorgen we opleidingen projectmanagement voor de medewerkers van ABInbev. Ze leren projecten plannen en realiseren in een complexe en dynamische omgeving waar snel moet ingespeeld worden op de noden van de klant en van de organisatie.