Veranderopleiding

We geven je een bredere kijk op veranderen. Naast klassieke thema's als weerstand en communicatie komen ook vernieuwende concepten als complexiteit, co-creatie en de cyclus van verandering aan bod.

Ons aanbod

Senior management

Zoek je een pittige keynote om het debat op gang te trekken? Of daag je het senior management uit met een simulatie die hen meteen feedback geeft op de gemaakte keuzes? Wij zetten het thema 'change' op de agenda van alle leden van het management team.

Verandering leiden

Van kennismaking met het thema gedurende een halve dag tot een meerdaagse opleiding verandermanagement. De klassieke benadering beter beheersen of innovatieve werkwijzen ontdekken: het kan.Wie een verandering gaat leiden staat voor een grote uitdaging. Wij geven je een bredere kijk op deze jonge management discipline die nog volop in evolutie is.

Medewerkers

Ook medewerkers die binnenkort een ingrijpende verandering zullen meemaken (of er midden in zitten) ondersteunen we. We werken aan grotere veerkracht en helpen de klik maken met de nieuwe werkrealiteit.

KMO's

Dankzij de steun van Syntra Vlaanderen kunnen KMO's een opleiding organiseren voor slechts 50 euro per persoon. We focussen in dit traject op de menselijke kant van verandering, en hoe je zorgt dat de beoogde resultaten effectief gehaald worden. Dit aanbod loopt in 2014 en 2015.

Hoe wij werken

Onze kijk op verandering

Inspiratiebronnen over veranderen... visueel voorgesteld in kleurrijke kaartjes. We gebruiken ze bij workshops en trainingen... en stellen er een aantal ook hier aan je voor. Bekijk enkele inspiratiekaarten.

Breinvriendelijk

Elke organisatie, elke situatie is verschillend. We starten elke opdracht dan ook met een intakegesprek om goed te begrijpen wat de vraag juist is. Dankzij onze uitgebreide ervaring kunnen we vervolgens snel trajecten op maat uitwerken. Bovendien hebben we een een heel eigen stijl van trainen, waarbij breinvriendelijk leren centraal staat. Dit mag je verwachten...

Opleidingen op maat

Alle opleidingen worden uitgetekend op maat van jouw organisatie. Hier zijn enkele voorbeelden van wat we voor onze klanten het voorbije jaar ontwikkelden:

 • "Change management"
  een leertraject van vier dagen voor experten O&O, ondersteund door een online leerplatform en de serious game Changesetter
 • "veranderen doe je samen, toch?"
  een tweedaagse opleiding voor leidinggevenden over de menselijke kant van verandering
 • "Omgaan met verandering"
  even stilstaan bij de vele veranderingen die we doormaken, en hoe je daarbij zelf in je kracht blijft staan
 • "Changesetter, een business game over change"
  experimenteren en leren via een simulatie over de implementatie van een CRM
 • "KMO's: veranderen doe je zo"
  een leertraject van 7 weken voor ondernemers en leidinggevenden van KMO's

Handig overzicht

Snel een overzicht krijgen van onze opleidingen rond change? Dat kan! In dit handig overzicht vind je als het ware een menukaart waarmee je je eigen traject kan samenstellen.

management team

Er verandert veel binnen de beroepsvereniging: invoeren van nieuwe software, aanpassen van het loonbeleid, reorganisatie,... En ook de leden kampen met grote druk van buitenaf.

Het management team laat zich door ons begeleiden om deze veranderingen in goede banen te leiden. Dit is hun reactie aan het eind: "In naam van alle managementleden, dank ik je oprecht voor je aanpak en coaching van ons team." - Paul Schoofs, algemeen directeur

Brandweer

“Wat is nodig om onze hervorming te laten slagen, op welke zaken moeten we letten? Wat leeft er bij onze medewerkers, en waar willen ze zelf hun schouders onder zetten?”. Op basis van deze vragen tekenden we de voorbije twee jaar een teambuilding uit voor één van de grotere brandweerzones van Vlaanderen. Het is één van de stappen in een bredere transitie.

Toerisme Vlaanderen

Het Forum Vakantieparticipatie is jaarlijks een hoogtepunt voor meer dan 400 deelnemers uit de hele vakantieketen. We begeleiden dit forum, zowel voor als achter de schermen. Elk jaar ziet er anders uit: World café, Open Space Technology, Speel het spel eerlijk, het aanbod komt naar je toe, een radiostudio… Wat steeds hetzelfde blijft is echter de participatie en de co-creatie met het publiek.

Baloise

Changesetter is een krachtige business game, die we bij veel change opleidingen inzetten. Zo ook bij verzekeraar Baloise, waar managers via de serious game ontdekken hoe ze hun team en belangrijke stakeholders aan boord krijgen (en houden) tijdens grote en kleine veranderingen.

Familiehulp

Teamleiders, HR ondersteuners en diverse leidinggevenden volgden op verschillende tijdstippen een workshop rond verandering. Voor sommigen ligt de focus vooral op veerkracht en hoe je sterk staat in tijden van grote verandering. Anderen krijgen een meer doorgedreven leertraject waar het leidinggeven aan verandering centraal staat.

Universitair ziekenhuis Leuven

Gedurende korte en gerichte sessies overlopen we de meest acute knelpunten in het project. We onderzoeken en bespreken mogelijke oplossingen en bedenken een actieplan. Die coaching leidde onder meer tot het verbreden en versterken van de stuurgroep, die nu een veel actievere rol opneemt in het project.

Architectengroep

In co-creatie met alle architecten-projectmanagers van de organisatie bepaalden we de meest kritische vragen rond de projectwerking. In een aantal cycli zochten we samen met hen naar haalbare en relevante oplossingen, die meteen geïmplementeerd werden. Thema’s die werden aangepakt zijn o.a. de escalatieprocedure, scope management, overdracht bij plotse afwezigheden en lessons learned. Nu nemen ze hun leerproces zelf in handen.

Overheidsbedrijf

Dit overheidsbedrijf realiseert jaarlijks investeringen van meerdere miljoenen. Projecten lopen over 5 à 10 jaar, en houden grote risico’s in. We ondersteunen gedurende 1 jaar de PMO bij het professionaliseren van de projectwerking en helpen processen opzetten waarmee projecten beter kunnen opgevolgd worden. We coachen projectmanagers en change managers rond de meest kritische aspecten van hun project.

Umicore

Al sinds de oprichting van Propellor begeleiden we projectmanagers van Umicore wereldwijd in het managen van hun projecten. Ze krijgen opleidingen op maat, aangepast aan de Umicore projectaanpak. We geven er opleidingen in het Nederlands, Engels en Duits.

ABInbev

In heel Europa verzorgen we opleidingen projectmanagement voor de medewerkers van ABInbev. Ze leren projecten plannen en realiseren in een complexe en dynamische omgeving waar snel moet ingespeeld worden op de noden van de klant en van de organisatie.