Een keynote om het debat op gang te trekken of een simulatie als uitdaging voor het team. Wij zetten het thema 'change' op de agenda van alle leden van het management team.

Keynote spreker

Wil je op korte tijd te denken geven over de complexiteit van verandering, dan kan je ons als keynote spreker uitnodigen. We brengen onze kijk op verandering in sprekende verhalen. Hier zijn mogelijke thema's:

  • De weerstand voorbij. Er zijn drie niveaus van weerstand tegen verandering. Ze vergen elk een verschillende aanpak. En dus moet je ook verschillende pistes bewandelen om ze te overwinnen. Ontdek waar weerstand vandaan komt en wat je eraan kan doen.
  • De cyclus van verandering. Je voelt dat er iets moet veranderen... je overtuigt enkele collega's van de noodzaak... samen zoek je naar opties. Je tekent de strategie uit, neemt beslissingen. En dan communiceer je erover aan je medewerkers. Voilà. Nu is het aan hen om alles uit te voeren. Of toch niet? Eigenlijk begint het nu pas. De cyclus van verandering maakt duidelijk waarom veranderingen zo vaak vertraging oplopen of zelf stilvallen. En waarom niet iedereen meteen mee is.
  • Onze ijsberg smelt! Een verhaal over pinguins die hun leefomgeving zien veranderen en dus dringend in actie moeten komen. Maar ze weten niet meteen wat te doen of hoe het aan te pakken... Gebaseerd op John Kotters boek "Our Iceberg is Melting" en de acht stappen voor succesvol veranderen uit "The Heart of Change".
  • Nieuwe paradigma's in change management. Van deficit-denken naar oplossingsgericht werken, van controle naar co-creatie... Hoe doe je dat? Change management is een heel jonge discipline en we ontdekken nog volop wat de mogelijkheden zijn. Laat je inspireren door nieuwe denkrichtingen en onze ervaring ermee.

Tip:

Natuurlijk komen we eerst met jou praten zodat we weten wat de hete hangijzers van het moment zijn, welke verandering er in de lucht hangt en hoe we de harten van het publiek kunnen raken. Zo wordt het effect veel groter.

Een offsite seminar

Een uitdagende simulatie als teambuilding tijdens een offsite seminar. Een challenge waarin iedereen meegetrokken wordt, en die je meteen feedback geeft over je keuzes. Ervaren wat co-creatie betekent en welke energie het vrijmaakt.

Dat zijn alvast enkele voorstellen van hoe we een offsite seminar met het management kunnen vormgeven. Hier werken we helemaal op maat, want elke organisatie en elk moment is verschillend.

Leading Bold Change

Een intense workshop van één dag opgebouwd rond de acht stappen voor veranderingen van prof John Kotter.

“Our Iceberg Is Melting” is een eenvoudig verhaal over succesvol zijn in een alsmaar veranderende omgeving. Het is gebaseerd op het gewaardeerde werk van John Kotter, professor in Harvard, en heeft al duizenden mensen en organisaties geholpen om veranderprocessen te begrijpen en sturen.

We bevinden ons op de Zuidpool. Een kolonie prachtige keizerspinguïns woont daar al vele jaren. Op een dag ontdekt een jonge, nieuwsgierige pinguïn iets wat een groot gevaar kan vormen voor hun thuisbasis. Niemand luistert naar hem, of toch?

Het verhaal gaat over weerstand tegen verandering en heldendaden, over schijnbaar onoverkoombare hindernissen en de slimste tactieken om ze te overwinnen. Het is een verhaal dat in verschillende vormen nu hier bij ons plaatsvindt – maar de pinguïns gaan met die reeële uitdagingen veel beter om dan de meesten van ons.

Verandering leiden

En natuurlijk zijn er de verschillende opleidingen over 'verandering leiden' die we aan alle change managers kunnen aanbevelen.

INTERESSE GEwekT? NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR MEER INFORMATIE.

Contact