Projectmanagement

Opleiding op maat? De projectwerking vormgeven? Wij denken mee.

Organiseer je een blended leertraject voor projectleiders met ervaring? Wil je een pragmatische basisopleiding aanbieden voor trekkers? Of zoek je een sparring partner om de projectwerking en governance op punt te zetten? Wat je vraag ook is, we denken kritisch mee en werken een traject uit dat praktisch, speels en to the point is. Kort of langlopend, en zo diepgaand als nodig. Je bent in goede handen.

Hier zijn enkele voorbeelden van interventies, ter inspiratie.

Organiseer een opleiding

Wij laten jou en je collega's ontdekken hoe je projecten in goede banen leidt. Dit is bijna altijd maatwerk, omdat elke organisatie uniek is. Overal is er al ervaring met projecten, maar er is ook altijd ruimte voor verbetering. Met wie wil jij dat we aan de slag gaan? Waar ligt een nood, maar ook goesting en nieuwsgierigheid?
Pragmatische basisopleiding

Een training voor trekkers en occasionele projectleiders

Iedereen leidt wel eens een project: een procedure herwerken, het schrijven van een subsidiedossier, een nieuwe tool of dienstverlening ontwikkelen, verhuizen naar een nieuwe locatie … Met gezond boerenverstand en de nodige inzet krijg je dat doorgaans wel rond. Maar het kan ook anders, vlotter en gemakkelijker.

"Projectmatig samenwerken": drie varianten

Verdiepingsmodules op maat

Leertraject voor ervaren projectleiders

Doorgewinterde projectmanagers uit ICT, facilitaire diensten of een strategische PMO die al jarenlang projecten leiden, hebben vaak specifieke(re) leernoden. Dat vraagt om een leertraject dat je mét hen uittekent en dat door ervaren rotten in het vak begeleid wordt.

Casus "Expertise over hard & soft skills"

Vraag om advies

Elk gesprek geeft inspiratie en ideeën om een concrete volgende stap te zetten. Onze adviestrajecten lijken daarom meer op mentoring dan op klassieke consulting. We gaan in gesprek met het management, de PMO of de projectleider en bespreken hoe jullie kunnen professionaliseren.
Managementteams als stuurgroep

Klaarheid brengen

Stuurgroepen zijn cruciaal in een project. Wanneer alles vlot verloopt, worden daar moeilijke beslissingen genomen en wordt de relevantie van het project voor de organisatie bewaakt. Helaas kunnen ze ook een bron van vertraging, irritatie en frustratie zijn. Dit is een goede reden om eens stil te staan bij hun functioneren.

Een keynote voor opdrachtgevers. Of mag het iets meer zijn?

Klankbord voor de PMO

Structuur en rol uitklaren

Er is een nieuwe rol gecreëerd: de Project Management Officer. Gefeliciteerd, jij bent aangesteld voor deze functie! Maar wat nu? Wil je eerst standaardiseren, beslissingen voorbereiden voor de directie, of de projectleiders helpen professionaliseren? Vergeet niet om ook draagvlak en erkenning op te bouwen. Is het te veel tegelijk? Wij geven net het duwtje in de rug dat je nodig hebt.

Een Project Management Office op punt stellen

Projectcoaching

Online meeting met tips op maat

Soms kan je als projectmanager of change leader wel wat steun gebruiken, concrete hulp bij een welbepaald project. Daarvoor dient onze (project)coaching. We werken aan de issues die jij tegenkomt in je project of programma: het voorbereiden van een belangrijke vergadering, time management, weerstand bij stakeholders... We werken individueel, of met je kernteam.

On the job leren voor projectmanagers

Of ga zelf aan de slag

Zoek je snel inspiratie voor een concrete vraag? Volg een 55 minutes workshop, start met een snackable, duik in de inspiratiebox, of ontdek welke tools we nog meer aanreiken.
55 minutes

Korte webinars ter inspiratie

Sluit aan bij onze interactieve webinars over het begeleiden van projecten of het aansturen van verandering. We kiezen telkens thema’s waar (project)managers ons regelmatig vragen over stellen. Op de kalender zie je wanneer de volgende 55 minutes doorgaat, en waar we dan rond werken.

SOS project

Kaartspel over issues en oplossingen

Met dit kaartspel vind je – samen met je collega’s – pragmatische en relevante oplossingen voor je projectproblemen. Oplossingen en ideeën die zichzelf al bewezen hebben in de praktijk en waar je zelf misschien nog niet aan dacht. Ontdek meer.

Inspiratieboxen

Online leren op eigen tempo

Een app vol handige tips, korte snackables of een volledig DIY blended leertraject: deze leermodules kan je op eigen tempo doornemen om vervolgens je inzichten, casussen en vragen te bespreken met één van ons.

Meer over de app

Hoe kunnen we jou helpen?

Neem contact en we werken samen iets uit.