Hoe we de projectwerking ondersteunen

Wij laten jou en je collega's ontdekken hoe je projecten in goede banen leidt. Dit is bijna altijd maatwerk, omdat elke organisatie uniek is. Overal is er al ervaring met projecten, maar er is ook altijd ruimte voor verbetering. Met wie wil jij dat we aan de slag gaan? Waar ligt een nood, maar ook goesting en nieuwsgierigheid? Je bent in goede handen.

Hier zijn enkele voorbeelden van interventies, ter inspiratie.

Voor trekkers en occasionele projectleiders

Pragmatische basisopleiding

Iedereen leidt wel eens een project: een procedure herwerken, het schrijven van een subsidiedossier, een nieuwe tool of dienstverlening ontwikkelen, verhuizen naar een nieuwe locatie … Met gezond boerenverstand en de nodige inzet krijg je dat doorgaans wel rond. Maar het kan ook anders, vlotter en gemakkelijker.

"Projectmatig samenwerken": drie varianten

Met ervaren projectleiders

Verdiepingsmodules op maat

Doorgewinterde projectmanagers uit ICT, facilitaire diensten of een strategische PMO die al jarenlang projecten leiden, hebben vaak specifieke(re) leernoden. Dat vraagt om een leertraject dat je mét hen uittekent en dat door ervaren rotten in het vak begeleid wordt.

Casus: Expertise over hard & soft skills

In stuurgroepen en managementteams

Kort en krachtig

Stuurgroepen zijn cruciaal in een project. Wanneer alles vlot verloopt, worden daar moeilijke beslissingen genomen en wordt de relevantie van het project voor de organisatie bewaakt. Helaas kunnen ze ook een bron van vertraging, irritatie en frustratie zijn. Dit is een goede reden om eens stil te staan bij hun functioneren.

Een keynote voor opdrachtgevers. Of mag het iets meer zijn?

Voor de PMO

Klankbord en partner

Er is een nieuwe rol gecreëerd: de Project Management Officer. Gefeliciteerd, jij bent aangesteld voor deze functie! Maar wat nu? Wil je eerst standaardiseren, beslissingen voorbereiden voor de directie, of de projectleiders helpen professionaliseren? Vergeet niet om ook draagvlak en erkenning op te bouwen. Is het te veel tegelijk? Wij geven net het duwtje in de rug dat je nodig hebt.

Een Project Management Office op punt stellen

Bij strategische projecten

Projectcoaching

Soms kan je als projectmanager of change leader wel wat steun gebruiken, concrete hulp bij een welbepaald project. Daarvoor dient onze (project)coaching. We werken aan de issues die jij tegenkomt in je project of programma: het voorbereiden van een belangrijke vergadering, time management, weerstand bij stakeholders ... We werken individueel, of met je kernteam.

On the job leren voor projectmanagers

Goesting? Nieuwsgierig?

Vertel ons je verhaal, we denken graag mee.