Opleiding voor trekkers en occasionele projectleiders

Voor wie?

Iedereen leidt wel eens een project: een procedure herwerken, het schrijven van een subsidiedossier, een nieuwe tool of dienstverlening ontwikkelen, verhuizen naar een nieuwe locatie … Met gezond boerenverstand en de nodige inzet krijg je dat doorgaans wel rond. Maar het kan ook anders, vlotter en gemakkelijker.

Doel

 • We reiken praktische kapstokken aan die je houvast geven.
 • Je begrijpt de rollen in een project beter, of je nu de projectleider of de opdrachtgever bent.
 • Je spreekt dezelfde taal en dat maakt dingen makkelijker.
 • Je hebt meer vertrouwen dat je opdrachten tot een goed einde zal brengen

De collega's uit mijn team zijn zo enthousiast over de vorming dat ik graag nu al kan volgen in plaats van te wachten op de sessie voor coördinatoren.

Jo Wuyts, Huis van het Nederlands Brussel

Bedankt voor de fijne, intense en inspirerende dag!

Leen Buelens, Zenjoy

Heel erg bedankt, ik vond het een heel nuttige training, liep zeer organisch, je pikte in op concrete voorbeelden die we aangaven en ging dieper op topics waar we zelf nood aan hadden ook om die verder in detail te bespreken. En tegelijkertijd liep het ook zeer gestructureerd en hebben we de grote project management omkadering gezien.

Sofie Deprez, VIB

Nogmaals bedankt voor de heldere en duidelijke uitleg van gisteren. Het was eerlijk gezegd 1 van de eerste opleidingen waar ik effectief veel van heb opgestoken. Ik kijk al uit naar het vervolg!

Niki De Boysere, VDAB

Alvast hartelijk dank voor de afgelopen weken en de inspirerende cursus! Niet alleen heb ik een beter zicht gekregen op projecten en hoe je deze best aanpakt, ik heb ook fijne en interessante mensen leren kennen en bovenal ook "goesting" gekregen om een aantal projecten aan te pakken.

Nele Vanhoutvin, UZ Leuven

Het programma

Inhoud

We bespreken de verschillende fases van een project, leggen uit wat je in elke fase doet en laten je dat telkens toepassen op je eigen projecten. Zo blijft het niet alleen bij theorie, en krijg je meteen een antwoord op al je vragen.

Hoe?

We tekenen samen een leertraject uit. Er zijn heel wat varianten mogelijk:

 • Een klassieke tweedaagse opleiding, met wat tijd ertussen zodat de deelnemers al wat kunnen toepassen en intern afstemmen.
 • Een blended traject met een maand lang praktische online opdrachten, afgewisseld met workshops van een halve dag on site.
 • Een HILL leertraject (High Impact Learning that Lasts) van zeven modules, gespreid over een half jaar.
  • We gebruiken serious games voor ervaringsgericht leren. 
  • Deelnemers passen alle kapstokken toe op een eigen project. 
  • In tussentijdse projectcoaching kunnen ze met al hun vragen terecht bij de docent.

Welke formule past best bij jou organisatie? Laten we overleggen!