Stad Harelbeke: projectmatig samenwerken

De stadsdiensten van Harelbeke willen projectmatig leren samenwerken. Ze zoeken een opleiding die meteen toegepast is in de praktijk, geen gewone klassikale opleiding. En ze willen zeker niet overdonderd worden.

Dat is een leervraag waar we helemaal in geloven. We bieden hen een leertraject van een half jaar, waarbij de medewerkers in projectteams opgedeeld zijn. In die teams werken ze een project uit dat door de gemeenteraad goedgekeurd is, en waarvoor ze de eindverantwoordelijkheid krijgen.

Elke maand ontmoeten ze de projectcoach van Propellor. De eerste keer voor een intake met het projectteam, de tweede keer om te leren hoe je een project op de rails zet. Daarna volgen nog vier workshops, waarin telkens een andere fase van projectwerking toegelicht wordt, en toegepast op hun eigen project.

Tussentijds werken de teams verder aan het project, werken met stakeholders, voeren acties uit, bespreken de voortgang met de schepen of de secretaris...

Na twee edities van dit leertraject heeft de stad Harelbeke een eigen methodologie met bijhorende documenten. Projecten worden op een uniforme manier aangepakt, je merkt dat er steeds meer een cultuur van projectmatig werken komt. Het is nu duidelijk hoe ze samenwerken, en er is meer draagvlak voor elkaars projecten.

INTERESSE GEwekT? NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR MEER INFORMATIE.

Contact