Onze expertise rond verandering

Mensen meekrijgen: daar draait het om. Of het nu gaat om een initiatief dat start van onderuit, of om een strategische change. En iedereen heeft een rol te spelen. Welke accenten leggen wij?Inzichten geven

We erkennen hoe complex het is

Het leiden van één verandering kan al uitdagend zijn, met iedereen die zijn eigen mening heeft en gedragsveranderingen weerstaat. In de praktijk zijn er meerdere initiatieven die je aandacht nodig hebben, en de tijd is vaak beperkt. Hoe navigeer je in deze context?

We maken het inzichtelijk

Zoek je handvatten om zelf aan de slag te gaan? Onze opleiding leert je dingen te herkennen en benoemen om samen oplossingen en volgende stappen te vinden. Je kunt de richting bepalen en het team sturen, afhankelijk van de complexiteit van de veranderingsfase.Mag > moet

We geven ruimte

Als je wil, faciliteren wij het proces. Jij kan dan inhoudelijk meedenken, wat ruimte biedt. We gebruiken methoden die veel stakeholders toelaten bij te dragen, zonder in discussies te belanden. We creëren een plek voor ideeënuitwisseling zonder directe oplossing. Dit kan het veranderproces versnellen.

We laten je ervaren

Met de ActeeChange serious game kunnen we veranderingen oefenen in een veilige omgeving, experimenteren met acties en zien wat werkt. Het bijbehorende vloerbord bevordert de dialoog over teamveranderingen. Een beeld zegt meer dan duizend woorden.Goed onderbouwd

We hebben een solide basis

Onze holistische kijk op change management komt van diverse perspectieven en modellen zoals Prosci (ADKAR), CMI, en Kotter. We zijn ook geïnspireerd door 'emergent' change benaderingen zoals Lean Change, Appreciative Inquiry en Open Space Technology. We blijven nieuwsgierig en integreren nieuwe ontwikkelingen in onze aanpak.

We streven naar een evidence-based benadering

We gebruiken zoveel mogelijk een wetenschappelijk onderbouwde aanpak. Hoewel dit niet altijd eenvoudig is in een jong vakgebied als change management, verschillende onderzoeken leggen immers heel eigen accenten.

Voor inspiratie verwijzen we graag naar de interessante paper van prof. Jeroen Stouten et al. en het werk van Erwin Metselaar.    Ervaring die telt!

    Meer dan 20 jaar

    Propellor bestaat al sinds 2004 en al die jaren werken we al met grote en kleine organisaties die dingen in beweging zetten. Je kan bij ons terecht voor diverse soorten opleidingen, advies en begeleiding voor CTO’s en strategische veranderingen. We kunnen ook jou zeker helpen.

    Benieuwd hoe we je concreet kunnen helpen?