Projectcoaching: erg geapprecieerd


Drie organisaties laten ons op dit moment hun projectleiders coachen. Dat werkt goed, zeker nu we allemaal veel meer thuis werken, en het informele circuit moeten missen. Nog meer dan anders voelen projectmanagers zich gesteund door het klankbord dat ze van hun coach krijgen, en de vele kleine, praktische tips die we hen kunnen geven.

On the job leren, heet dat dan, zeker? Er met je twee voeten in duiken, en dan ontdekken waar je tegenaan loopt. Op dat moment iemand hebben die je snel even kan mailen of bellen, en die je een frisse kijk geeft... of soms een luisterend oor is, en terugkoppelt wat hem opvalt in je verhaal.

Meer en meer zien we dat die projectcoaching in korte, maar frequente vergaderingen verloopt: een uurtje, niet langer. Daarmee kunnen de projectleiders dan al weer heel wat verder.

Toch iets om vaker in leertrajecten op te nemen, die individuele ondersteuning, dat werkplekleren voor projectleiders. Nu we allemaal de stap naar remote werken gezet hebben, zie ik dat zeker als een blijver.

Op deze pagina lees je een aantal voorbeelden van organisaties die projectcoaching inzetten, en de vragen die we daar helpen beantwoorden.