SOS project

Oplossingen voor de knelpunten en issues van jouw project.

Kom je in een project soms problemen tegen waarvoor je geen directe oplossing vindt? Of is het moeilijk om precies te identificeren wat er misgaat? Zou het niet handig zijn om een projectcoach te hebben die je helpt om uit deze impasse te komen? Vanaf nu ben je zelf die projectcoach!

Met dit kaartspel vind je - samen met je collega's - pragmatische en relevante oplossingen voor je projectproblemen. Dit zijn oplossingen en ideeën die zichzelf al in de praktijk hebben bewezen en waar je misschien nog niet aan dacht.

Waarvoor gebruik je deze serious game?


We hebben uitgezocht wat de meest voorkomende problemen zijn die ervaren projectleiders en PMO's tegenkomen. Voor elk probleem zijn er minstens vijf oplossingen in het pakket, gekoppeld aan 10 principes voor een pragmatische projectaanpak. Deze businessgame is vooral relevant voor ervaren projectleiders die willen leren uit de praktijk.

Het is een dialoogstarter, perfect om te gebruiken tijdens retrospectieven, evaluaties en projectmanagement communities of practice. Je bespreekt concrete cases uit je project en ontdekt nieuwe invalshoeken en oplossingen.

Ontdek het zelf

Bestel het spel

Het spel "SOS Project" zit in een mooie doos en is bij ons te bestellen (info@propellor.be). Een set kost 35 euro plus btw en verzendkosten. Zo kun je zelf met je team of collega projectleiders aan de slag.

SOS project kaartspel

Download het spelbord

Heb je de kaarten in huis? Download dan het spelbord. En ontdek zeven nieuwe manieren om de kaarten van SOS Project te gebruiken.

Of speel online

Voor teams op afstand hebben we een online versie ontwikkeld. Zo kunnen ook thuiswerkers en internationale projectteams perfect met dit spel aan de slag. Mail ons om meer te weten te komen over zo'n online workshop.

Grotere groep? Haal er een projectcoach bij

Je kunt ons uitnodigen om SOS Project te begeleiden. Dit is vooral nuttig als je met een grotere groep speelt: als teambuilding voor scrumteams, op een PMO "projectmanagerdag" of op een vorming.

  • We brengen dan genoeg sets mee zodat jullie in kleine groepjes kunnen spelen.
  • Wij faciliteren de workshop, bewaken de timing en springen in waar nodig.
  • We zorgen voor afwisselende werkvormen en spelfasen.
  • We garanderen dat je afsluit met afspraken en actieplannen om jullie projecten beter te organiseren.

Contacteer ons

voor een voorstel op maat