Drie toffe (un)conferences over verandering


Dit jaar vinden weer drie fijne congressen plaats over "change management". Ze spreken me aan omdat ze klein en intiem zijn, en je er een goede mix vind tussen onverwachte sprekers en inspirerende ontmoetingen.

1. CPHchange

Op 7 mei ga ik naar Kopenhagen voor de tweede editie van de CPH Change award. Ik kijk er naar uit om Charles Jennings te horen spreken, die je waarschijnlijk wel kent van het 70-20-10-model over (werkplek)leren. Naast de andere keynotes (Terence Mauri, Tim Hughes), zijn er zes workshops. Die over "How to build a Change Agile Organization" ga ik zeker bijwonen, het is een thema dat me al langer bezig houdt. Ik ben dus benieuwd wat ik daar zal ontdekken.

2. Darefest

Een festival op Belgische bodem, in Genk dit jaar, aan het eind van augustus. "A creative playground for disruptive minds who want to invent the future", zeggen ze zelf. En ja, dat klopt. Op Darefest lopen creatieve ondernemers rond. Vorig jaar ontmoette ik er iemand die fungi gebruikt om schoenen te maken, bespraken we de zin en onzin van managers en hiërarchie, en luisterde ik naar een onderzoek over hoe ons brein iets nieuws aanleert (zoals een zesde zintuig te gebruiken bijvoorbeeld).

3. Berlin Change days

In Berlijn, op het congres van Holger Nauheimer, is het thema dit jaar "the power of trust, and the trust of power". Ook hier zijn er steeds veel boeiende bezoekers, en ik heb er de voorbije jaren vaak inspiratie gevonden. Het is wel nog wat langer wachten, wat dit congres heeft pas plaats van 27 tot 29 oktober 2017.