Schrijf een handleiding voor projectmanagers en illustreer die met voorbeelden uit je eigen organisatie.

Herkenbaar maken

Er bestaan genoeg goede boeken rond projectmanagement. Maar vaak blijven mensen na het lezen ervan toch nog met de vraag: "en hoe werkt dat dan in mijn organisatie?" Die vertaalslag maken we wanneer we een methodologie uitschrijven.

We illustereren de handleiding met voorbeelden van projecten uit jouw organisatie. We gebruiken herkenbare namen van producten, locaties, titels en functies, stuurgroepen... Zo wordt het veel gemakkelijker voor mensen om met dit intern projecthandboek aan de slag te gaan.

Een stijl kiezen

Er zijn natuurlijk verschillende stijlen van methodologie mogelijk. Kies je voor een stap-voor-stap handleiding waarin startende projectmanagers meteen hun weg vinden? Of bouw je een gereedschapskist met technieken en templates die projectleiders kunnen gebruiken wanneer ze dat zinvol vinden, naargelang de complexiteit van hun project? Aan jou de keuze.

Nog een tip: Betrek de interne communicatiedienst erbij, dan kan de methodologie ook in de eigen huisstijl gegoten worden. Dat oogt extra professioneel.

In lijn met de governance

Natuurlijk is er een nauwe link met het raamwerk, de governance. De methodologie kan pas geschreven worden eens het raamwerk duidelijk is, en goedgekeurd werd door de directie.

Ook voor jouw organisatie

Ook voor jouw organisatie kunnen we zo'n herkenbare methodologie schrijven. De eerste stap is te kijken wat er al is, waar je goede voorbeelden en illustraties kan vinden. Wij kunnen je helpen bij het schrijven, het kiezen en verzamelen van voorbeelden en bij het samenstellen van de gehele tekst.

Interesse? Laat het ons weten.

INTERESSE GEwekT? NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR MEER INFORMATIE.

Contact