spreker op PMI Fair


Op vrijdag 5 oktober ben ik te gast als spreker op de PMI Fair. Ik werd gevraagd om mijn ervaringen te delen rond het designen en faciliteren van workshops, onder de titel "Breaktrough or waste of time? Lessons learned from project facilitation".

Zowel bij PMI, in de PMBoK, als zeker ook bij Agile PM en IPMA wordt steeds meer het accent gelegd op het bevragen van stakeholders, overleggen met belanghebbenden, en het uitbouwen van een breed draagvlak voor je project.


Projectmanagers moeten dus kunnen faciliteren, een grote vergadering in goede banen leiden, een goede workshop design uitwerken, zorgen dat verschillende meningen gehoord worden en dat er aan het einde ook conclusies komen, dat er transparantie is over hoe beslissingen zullen genomen worden, enzovoort.

Tijdens de PMI fair krijg ik 20 minuten om een aantal inzichten te delen. En omdat ik merk dat ik dat veel meer over te vertellen heb, organiseer ik nadien een webworkshop om daar dieper op te kunnen ingaan, en mijn ideeën los te laten op een paar casussen van jullie. Zin om mee te doen? Kijk op propellor.be/kalender om de volgende editie te vinden en je in te schrijven!