Het Project Management Institute is een netwerk van projectmanagers.

PMI is een organisatie van en voor projectmanagers. Ze organiseren regelmatig congressen, ook in de Benelux, en reiken de titel van PMP (Project Management Professional) uit aan ervaren projectmanagers. Sinds enkele jaren brengen ze ook standaarden uit voor gespecialiseerde domeinen binnen projectmanagement, zoals programma management of risico management.

Het meest bekend zijn ze voor hun PMBoK, de Project Management Body of Knowlegde. In dat basiswerk bespreken ze 42 processen, zeg maar opdrachten, voor een projectmanager.

De processen zijn verdeeld in vijf procesgroepen ('fasen') en 9 knowledge areas (kennisdomeinen). Onderstaande tekening geeft een beeld van de verschillende bouwstenen van projectmanagement volgens PMBoK (4de editie). Dit jaar is de 5de editie gepubliceerd van de PMBoK, waarin Stakeholder management als 10de kennisdomein toegevoegd werd. En dat toont aan de communicatie en verandermanagement een alsmaar meer (verdiende) aandacht krijgt van projectmanagers.

Binnen het Propellor-team zijn Pascal Vanden Bossche en Katia Van Belle beiden PMP. We hebben dus een grondige kennis van dit model in huis, en kunnen helpen om dit te vertalen naar een eigen, bedrijfsspecifieke methodologie voor projectmanagement.

Omdat we ook kennis van PRINCE2 in huis hebben, kunnen we bovendien het beste van beide benaderingen combineren.

INTERESSE GEwekT? NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR MEER INFORMATIE.

Contact