De competenties van projectmanagers versterken, zodat complexe projecten op tijd en binnen budget worden opgeleverd.

Wie al enige tijd projecten leidt, kent de valkuilen en is hongerig naar meer specifieke of doorgedreven opleidingen. Wat is jouw vraag?

Communicatie en leiderschap...

Motiveren en aansturen van het projectteam

De Project Leadership Academy is ons paradepaardje. Het is een driedaagse, intensieve opleiding voor ervaren projectleiders die de basis van projectmanagement al in de vingers hebben. We dompelen je onder in een businessgame met alle uitdagingen van leiderschap, planning en communicatie eigen aan grote projecten.

Stakeholders aan boord krijgen

Met de Change Game krijg je op een speelse manier de basisprincipes mee van change management. Je vaardigheden als verandermanager worden getest en aangescherpt, door herkenbare lastige scenario's te bespreken uit typische projecten. Samenwerking, competitie, plezier... drie ingrediënten om snel leren wat jouw rol is bij veranderingen.

Best practices...

Lessons learned in kaart brengen

Pak die evaluatie van je project eens anders aan, zodat jij en je team er écht uit leren. In deze opleiding krijg je concrete werkvormen aangeleerd die je meteen kan toepassen - aan het eind van je project, of tussentijds. Knowledge management in de praktijk.

Kennis halen bij collega-projectmanagers

Organiseer een community of practice: geen opleiding in de traditionele zin van het woord, maar wel heel leerrijk. Want nieuwe inzichten kan je even goed verwerven bij elkaar, collega's die in dezelfde context werken en die beste praktijken met elkaar delen. Enige vereisten zijn: een duidelijk thema, een sterke procesbegeleider, en gemotiveerde collega's.

Budget, tijd en scope...

Een realistisch projectbudget opstellen en beheren

Deze opleiding duikt in de details van estimating, budgetteren en kostopvolging. Je leert verschillende technieken om de scope af te lijnen, een WBS op te stellen, en met de rechtstreekse betrokkenen in dialoog te gaan. Ook de link met risico's en change management is belangrijk. Want alle componenten van de duivelsdriehoek tellen als het gaat om budgetten opstellen en beheren. Time is money.

Een geslaagde business case schrijven

Leer een business case te schrijven zoals het hoort. Wat staat er in een goede business case? Wat betekenen termen als ROI en NPV? Hoe stel je een realistisch budget op, en wat doe je met 'zachte' benefits zoals 'grotere klantenbinding' of 'veiligheid'? Ervaar hoe een stuurgroep werkt en wat dat betekent voor het presenteren van je business case: waar zoekt de stuurgroep naar, en waarop baseren ze hun beslissing?

Andere...

Staat jouw vraag hier niet tussen? Dat kan. Voor gevorderde projectmanagers werken we dikwijls op maat. We bouwen dan een leertraject dat rekening houden met de organisatiecultuur, de interne methodologie en de specifieke leervragen. Zo bereiken we het meest resultaat.

Laat ons weten waar jij naar op zoek bent!

  • In het handig overzicht vind je veel meer voorbeelden van opleidingen en modules die we al ontwikkeld hebben.
  • Misschien ben je meer gebaat bij de begeleiding van één bepaald project, of zoek je ondersteuning bij de manier waarop jouw organisatie projecten aanpakt. Ook dat is mogelijk.

Heb je nog een vraag waarmee wij je kunnen helpen?

  • Een vraag waar je als projectmanager mee zit, en waar je ons advies over wilt...
  • Een vraag vanuit Learning & Development, rond mogelijke leertrajecten...
  • Of iets heel anders?

Noteer ze hieronder. Wij zullen er zo snel mogelijk antwoord op te geven.

INTERESSE GEwekT? NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR MEER INFORMATIE.

Contact