Projectcanvas


Start je project succesvol met Propellors Projectcanvas

Een gloednieuw project op je bord, daar krijg je als projectleider energie van! Maar niet iedere opstart verloopt even vlot... Wil jij projectmatig leren denken met behulp van een duidelijk startdocument? Kijk je uit naar een tool die je houvast biedt gedurende het hele projectverloop? Propellors Projectcanvas is een gebruiksvriendelijke invulfiche die je helpt om projecten beheersbaar te maken én te houden. Ontdek in deze blog ons gratis werkinstrument en zet je project stevig op de rails.

Een project opzetten: goed begonnen, half gewonnen

Misschien begeleid je op dagelijkse basis projecten of ben je aan je proefstuk toe. Ongeacht je ervaring als projectleider is een goed en glashelder begin welkom. Ons Projectcanvas biedt structuur in de chaos die doorgaans om de hoek komt loeren bij een projectaftrap. Het is niet altijd duidelijk dat de kleine opdracht die je mailbox binnenvliegt of de vraag die je in de wandelgangen gesteld wordt eigenlijk een heus project is met een doel en een deadline. Het Projectcanvas is het perfecte startinstrument. Aan de hand van zes onderbouwde vragen vul je de actuele projectdetails in. Je beitelt ze hiermee niet in steen. Wel krijg je een goed zicht op de sleutelelementen van je opdracht. Handig!

Meteen aan de slag gaan? Download hier het gratis Projectcanvas

Van valkuilen naar voordelen

Onduidelijkheid over het budget, geen consensus over de middelen, twijfel over de geschikte teamleden, … Sommige valkuilen kan je even negeren, maar ze halen je altijd in. Het Projectcanvas buigt veelvoorkomende struikelblokken om naar voordelen. Het is geen toverformule, maar je neemt de tijd om stil te staan en dat rendeert. Wie de fiche invult, drukt de pauzeknop in om vervolgens te versnellen. Aan de hand van zes bevattelijke vragen zet je je project op de rails. Bovendien is een ingevuld canvas de perfecte gesprekstof om met je leidinggevende, opdrachtgever of collega’s af te toetsen of alles volgens plan loopt.

Leidraad en Projectcanvas gaan hand in hand

Als trainers en projectcoaches voeren we bij Propellor dagelijks het gesprek met projectmanagers en managementteams. Hands-on projecttips - geïnspireerd door het actuele werkveld - goten we in onze Leidraad. Deze ondersteunt, informeert en inspireert junior, medior en senior projectleiders gedurende de vier projectfases (opstarten, plannen, uitvoeren en afsluiten). Het Projectcanvas is de ideale voorbereiding om met de Leidraad aan de slag te gaan en hanteert precies dezelfde project- en beeldtaal. Een puzzel die piekfijn in elkaar past. Met beide tools op zak breng je ieder project succesvol tot de eindmeet.

Je project van start tot stop de juiste koers laten varen? Zoek je een instrument om projectmatig te werken? Download gratis ons Projectcanvas en behoud focus gedurende je hele opdracht. Bonus: je ontvangt ook onze Leidraad die inzoomt op de verschillende projectfases. Helder en doeltreffend!

Download de Leidraad en het Projectcanvas